Belépés
Kereső

Sincur Sysa


Hozd létre a saját névjegyed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Favicon maker- Create a favicon from any image

Garázs vásár

                     

 

Csatlakozz te is hozzánk! Szeretettel várunk csapatunkban!

Amerikában már régóta bevett szokás a garázsvásár (garage sale), ami a kezdeti tapasztalatok alapján nagyon úgy tűnik, hogy nálunk is bevált, sőt egyre növekvő népszerűségű. Bár a zimankós hideg beálltával a kertben tartott otthoni garázsvásár szezonja épp a végéhez közeleg, azért nem árt, ha terjesztjük hírét, e pozitív, közösségteremtő, környezetkímélő kezdeményezésnek.  

A garázsvásár alapelemei a következők: egy vállalkozó szellemű ember, egy garázs vagy kertudvar, és a megunt, felesleges holmik halmaza. A képlet egyszerű, a végeredmény mindenkinek kielégítő és menetközben akár egy jó hangulatú családi buliba is torkollhat a rögtönzött házi bolhapiac. Mi eddig legfeljebb amerikai filmekben láthattunk hasonló jeleneteket: a garázs elé vagy a járdára kitett ruhákért, csecsebecsékért folytatott alkudozásokat a helyiek között. Az eladó portékákhoz gyakran párosul limonádé, házi süti, esetleg utcazene, legtöbbször gyerekek kínálásával.  S a jó hangulat mellett persze nem elhanyagolható szempont, hogy némi plusz pénzre is szert lehet így tenni.

 

 

Nyáron indult el az első magyar garázsvásár csoport a Facebook-on, és az első vásárt Budapesten a Wekerle telepen szervezték meg a vállalkozó szellemű anyukák, akik vallják, hogy a vásár megvalósítja a tökéletes újrahasznosítást, azaz körforgást. Ha Garázsvásár rajongóvá válsz a Facebook-on, megtudhatod ki és hol rendez legközelebb hasonlót. Ha gyerekként imádtál a nagyszüleid padlásán kutatni, ha szeretsz különleges tárgyakat felfedezni, ha szereted a piacok nyüzsgését, ha szeretsz alkudozni és örömet okoz egy jó vétel… vagy ha már tele van a padlásod, garázsod, gardróbod sok-sok kinccsel, amiktől szívesen megválnál.. akkor a garázsvásárt Neked találták ki.

Garázs vásár. Hivatalos értelemzése: garázs elé v. a garázsban az emberek kipakolják megunt, nem használt holmijukat (jó állapotúakat), ahol a vásárlók kedvükre válogathatnak. Nyilván az árak is olcsóbbak.

0.019 mp