Belépés
Kereső

Sincur Sysa


Hozd létre a saját névjegyed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Favicon maker- Create a favicon from any image

SZERVEZZÜNK-garázsvásárt!

 

https://www.penzmenedzser.hu/Post?id=szervezzunk-garazsvasart

Amerikában, Ausztráliában és Új-Zélandon is nagy divat, jó szórakozás a garázsvásár. 

Itthon sajnos még nem honosodott meg, pedig igazán hasznos lenne, mert így könnyedén túladhatnánk megunt dolgainkon. A hazai aukciós oldalakon látható, hogy az emberek mennyi mindentől szabadulnának meg szívesen. A garázsvásár azonban ennél több. Nemcsak egy hatékony értékesítési forma, hanem egy nagyszerű szórakozás, közösségkovácsoló erő, egy jópofa program is.

Nem kell mást tenni, mint a családi ház garázsában, vagy a lakóház nem használt helyiségében, a ház előcsarnokában, esetleg az udvaron, pár asztalon összegyűjteni az eladásra szánt holmikat. Az eseményt akár több lakó is megszervezheti, így talán kevésbé érezzük újítónak magunkat.

A garázsvásárt hétvégén, főleg vasárnap szokták megrendezni, ami azért szerencsésebb, mert akkor nincs hétvégi rohanás, mint szombaton, s jobban ráérnek az emberek.

A kisebb-közepes tárgyakat lecipelhetjük és kiállíthatjuk. Ha bútort is szeretnénk értékesíteni, készítsünk róla képeket, és csak a komoly érdeklődőknek mutassuk meg személyesen. (Vigyázzunk, hogy kit engedünk be a lakásunkba, mert könnyen lába kelhet valami értékesebbnek!) Az eladásra kínált holmikból készítsünk listát, árazzuk be mindegyik portékát, ne hirtelen kelljen gondolkodni az áron. Ha alaposak akarunk lenni, akkor árcédulákkal is elláthatjuk őket.

Hirdessük meg! Az esemény előtt 1-2 héttel készítsünk 100–200 szórólapot számítógépen, egy szövegszerkesztő programmal. A szórólapon felsorolhatjuk nagyvonalakban, hogy milyen dolgokon szeretnénk túladni (sportfelszerelések, ruhák, porcelánfigurák, könyvek, lemezgyűjtemény stb.). Elegendő egy fektetett A4-es papírt kettéosztanunk, a szórólaphoz elég egy fél oldal. A szórólapokat dobáljuk be a lakóház és a közvetlen környék lakóházainak postaládájába. Esetleg meghirdethetjük a kollégák, ismerősök körében is (például a facebookon), ingyenes apróhirdetési oldalakon vagy agarázsvásár közösségi oldalon. Kedvcsinálóként akár ajánlhatunk egy pohár ingyenes kávét vagy teát annak, aki eljön, avagy nyáron árusíthatunk saját készítésű limonádét. Készíthetünk egy A4-es, A3-as plakátot, és azt kifüggeszthetjük a bejárati ajtóra (erről egyeztessünk a közös képviselővel) és a környező villanyoszlopokra.

Amerikában, Ausztráliában és Új-Zélandon a garázsvásár egy nagyon jó szórakozás, egy közösségkovácsoló esemény, egyben egy nemes cselekedet, mert a garázsvásárral megelőzzük, hogy a nem használt dolgaink a szemétdombokon landoljanak. Nem is gondolnánk, hogy ami nekünk már nem érték, az másnak kincs lehet. Például elképzelhető, hogy egy kiszuperált tévé- vagy hifiberendezés nekünk már szemét, de egy hobbiműszerésznek igazi kincs! Nem is beszélve a régiségekről, gyűjteményekről, amelyeket ilyenkor fellelhetünk!

Hazai példák:

Külföldi példák (angolul):

Videó megtekintése >>

Videóban elmagyarázzák, hogyan rendezzünk eredményes garázsvásárt. (Röviden: Tisztítsuk meg a holmikat. Használjunk árcímkéket. Rendezzük egységbe a termékeket, hogy könnyebb legyen áttekinteni. Biztosítsunk áramot a műszaki termékek kipróbálásához. A garázsvásár egy jó lehetőség, hogy újrahasznosítsuk a megunt holmikat, egyben remek szórakozás.)

SZERVEZZÜNK-garázsvásárt! hozzászólásai

Szólj hozzá

0.031 mp